top of page
Etsi
  • Nils M

Tehokkaimmat kyberturvallisuustoimenpiteet verkkohuijauksia vastaan

Päivitetty: 9. jouluk. 2022

Käytä ajantasaista virustorjuntaohjelmistoa

Virustorjuntaohjelmisto perustuu kaikkien internetissä leviävien ja yksityishenkilöiden ilmoittamien haittaohjelmien estämiseen tallentamalla ne tietokantaan. Ajan tasalla pidetty virustorjuntaohjelmisto suojaa järjestelmääsi suurelta osin. Saatavilla on monia maksullisia tai ilmaisia virustorjuntaohjelmia. Sisällyttämällä virustorjuntaohjelman, jonka määrittelet näiden joukossa, voit suojata järjestelmää suuressa määrin.

verkkohuijauksia vastaan

Käytä palomuurilaitteistoa ja -ohjelmistoa

Palomuuriksi tai palomuuriksi kutsuttu ohjelmisto toimii yleensä integroituna ja yhdistettynä virustorjuntaohjelmiin. Kehittyneille verkoille on kuitenkin olemassa myös palomuurilaitteistoja. Nämä erikoistuneet laitteet suojaavat verkon turvallisuutta haittaohjelmilta ja haitallisilta sovelluksilta. Näiden melko kalliiden järjestelmien sijasta voidaan käyttää palomuuriohjelmistoja, joiden hinnat ovat suhteellisen edullisia.


Pidä käyttöjärjestelmät ajan tasalla

Ajantasainen käyttöjärjestelmä tarkoittaa myös, että olet paremmin suojattu verkkohyökkäyksiä vastaan. Jokainen uusi päivitys tekee käyttöjärjestelmistä entistä turvallisempia ja estää kaikki viimeaikaiset haittaohjelmat. Jos käytät piraattiohjelmistoja, järjestelmäpäivitykset yleensä kytketään pois päältä. Tällöin sinusta tulee hyvin haavoittuvainen kyberhyökkäyksille. Tästä syystä lisensoitujen ohjelmistojen käyttäminen ja järjestelmien pitäminen ajan tasalla on fiksuinta.


Käytä virtuaalikorttia verkko-ostoksia varten

Monet pankit tarjoavat virtuaalikorttipalvelun. Jos sinulla on ongelmia virtuaalisen luottokortin kanssa, jonka olet luonut omiin nimiisi verkko-ostoksia varten ja jonka rajan olet itse määrittänyt, voit peruuttaa kortin ja luoda turvallisen verkkokonfiguraation, kunnes uusi kortti on luotu.


Hyvän verkkokonfiguraation avulla voit säädellä verkkoon tulevien henkilöiden tehtäviä ja valtuutuksia. Konfiguroi verkkosi asiantuntevan verkonvalvojan kanssa. Soluttautuja voi saada kaikki käyttäjätunnukset ja salasanat salakuuntelun avulla. Käytä tarvittaessa salausohjelmistoja estämään tietojen tallentaminen salakuuntelumenetelmien avulla.


Älä hoida pankkiasioita ja muita tärkeitä liiketoimia julkisissa internet-verkoissa. Näitä verkkoja käyttävät pahansuovat henkilöt voivat siepata tärkeitä tietojasi.

MyData Huijaus

Käytä salasanaohjelmia

Mitä paremman salasanan luot käyttäjätiliä varten, sitä vaikeampi muiden on manipuloida tiliä. Yleensä käyttäjät luovat salasanoja, jotka on helppo muistaa. Salasanojen testausohjelmat toimivat juuri tällä taktiikalla. Jos luot erilaisia salasanoja jokaiselle käyttäjätilillesi ja vaihdat niitä säännöllisesti, on epätodennäköistä, että järjestelmiäsi vaarannetaan.


Salasanojen muistaminen on hyvin vaikea tehtävä. Tästä syystä voit käyttää salasanaohjelmia. Voit tallentaa kaikki nykyiset salasanasi salasanaohjelmaan ja ottaa ne sieltä esiin, kun tarvitset niitä.


Käytä VPN:ää tai välityspalvelinta

IP-osoitteet ovat myös yksityisiä tietoja, joita hakkerit käyttävät. Jos käytät VPN:ää tai välityspalvelinta yhteyksiisi, niitä on vaikeampi jäljittää. VPN- ja välityspalvelut, joita käytetään yleensä yhteyden muodostamiseen rajoitettuihin verkkosivustoihin, ovat erityisiä turvajärjestelmiä, joita yritykset voivat käyttää viestintään ja tiedonvaihtoon erityisesti keskenään. Monia VPN-palveluja on saatavilla ilmaiseksi tai maksua vastaan. Maksulliset ovat todennäköisesti vakaampia ja hyödyllisempiä.


Ota käyttöösi kyberturvallisuusyrityksen palvelut

On olemassa monia yksityisiä organisaatioita, jotka tarjoavat kyberturvapalveluja. Kyseiset organisaatiot valmistelevat järjestelmiä mahdollisia uhkia vastaan, asentavat tarvittavat ohjelmistot ja varmistavat, että olet tietoinen, ja tarkistavat järjestelmääsi säännöllisesti haittaohjelmien havaitsemiseksi ja varotoimien toteuttamiseksi. Kyberturvallisuus, joka on yksi tämän päivän perustarpeista, olisi otettava huomioon ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen suhteen. Yrityksillä voi olla organisaatiossaan myös kyberturvallisuuden asiantuntija. Kyberturvallisuusasiantuntija on asema, jonka yritysten odotetaan avautuvan melko laajasti tulevaisuudessa.

Huijaus MyData

On Pentest (tunkeutumistesti) -sovellus

Jos säilytät järjestelmässäsi tärkeitä tietoja, olisi viisasta suorittaa järjestelmällesi säännöllisesti ns. tunkeutumistesti. Ne ovat tietoturvayhtiöiden suorittamia erikoismenetelmiä. Hakkerien yleisesti käyttämillä menetelmillä ja työkaluilla järjestelmääsi testataan kyberturvallisuuden osalta. Järjestelmän haavoittuvuudet esitetään sinulle raporttina, ja näitä alueita pyydetään kehittämään. Pentestin tekeminen tietyin väliajoin on yksi tärkeistä toimista tietoturvan kannalta.


Varmuuskopioi säännöllisesti

Tietokannan ja järjestelmän säännöllinen varmuuskopioiminen on yksi perustavanlaatuisista tekijöistä, joilla estetään järjestelmään kohdistuvien hyökkäysten seurauksena tapahtuva tietojen häviäminen. Säännöllisten varmuuskopioiden avulla sinulla on mahdollisuus palata viimeiseen tietueeseen, jos tietosi poistetaan tai jos pahansuovat henkilöt tai tahot salakirjoittavat ne lunnaita vastaan. Itse asiassa kaikkein luotettavin tapa on ottaa varmuuskopioita useilla eri laitteilla ottaen huomioon, että varmuuskopioidun koneen kanssa voi ilmetä ongelmia.


Ole tietoinen käyttäjä

Internetin riskien tunteminen ja uhkien tiedostaminen tekee sinusta tietoisemman käyttäjän. Tietämys haittaohjelmista ja siitä, millä menetelmillä hakkerit manipuloivat ihmisiä, on yksi ensimmäisistä askelista, joilla voit suojautua näiltä menetelmiltä. Jatkuva verkkoturvallisuutta koskeva koulutus ja nykyisten menetelmien tutkiminen tekevät sinusta paremmin suojellun käyttäjän.


Riskisivustoille meneminen Internetissä, piraattiohjelmistojen asentaminen sekä yleisten ja helposti muistettavien salasanojen käyttäminen ovat suurimpia virheitä, joita voi tehdä tietoturvan kannalta. Myöskään arkaluonteisia tietoja, kuten pankkitunnuksia, ei kannata käyttää julkisia tietokoneita käyttäessäsi. Näin esimerkiksi Keyloggerit (näppäimistön kuunteluohjelmat) eivät pääse sieppaamaan salasanoja.


Ole tietoinen käyttäjä ja suojaudu suurelta osin noudattamalla mainitsemiamme varotoimia.


Tietokantojen joutuminen pahantahtoisten henkilöiden haltuun voi saattaa sinut erittäin vaikeaan tilanteeseen. Tästä syystä on täysin sinun vastuullasi tehdä järjestelmistä kyberturvallisuuden kannalta valmiita ja pitää ne ajan tasalla. Tarvittavien ohjelmistojen ja toimenpiteiden toteuttaminen, ottamalla nämä velvollisuudet huomioon, suojaa sinua suurelta osin.

63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page