top of page
Etsi
  • Nils M

Suomen parlamentti hakkeroitu

Päivitetty: 9. jouluk. 2022

Viime kuussa tuli julki, että Suomen parlamentti joutui hakkereiden uhriksi ja parlamentin jäsenten sähköpostiosoitteet paljastuivat hakkereille. Samanaikaisesti venäläiset hakkerit pääsivät sisälle Norjan parlamentin sähköpostijärjestelmään, mutta vielä ei ole selvää, onko hyökkäys peräisin samasta lähteestä.

Kyberhyökkäys tapahtui syksyllä 2020, mutta virallisessa lausunnossa vahvistettiin, ettei hyökkäys aiheuttanut vahinkoa parlamentin sisäiseen tietoturvajärjestelmään. Mutta, siinä todettiin myös, ettei hyökkäys myöskään ollut satunnainen.


Kyberhyökkäyksistä ovat yleistymässä ja useat maat ovat nähneet nousun järjestäytyneissä hyökkäyksissä, joiden kohteena ovat hallitukset ja laitokset, joissa säilytetään korkean turvaluokituksen tietoja. Tästä syystä myös Suomen tapausta tutkitaan epäiltynä urkintana, koska hakkeroinnista saatuja tietoja voitaisiin käyttää joko vieraan valtion hyväksi tai Suomen vahingoittamiseen.


Suomen keskirikospoliisi ilmoitti tutkimuksen tapahtuvan globaalissa yhteistyössä, mutta ei antanut lisätietoja. Koska hakkerointi näyttää olevan samankaltainen kuin Norjan parlamenttia vastaan ​​tehty hyökkäys, voi olla hyödyllistä olla yhteisvaikutuksessa tutkimuksen kannalta.


Useat lähteet mainitsivat APT28-nimisen organisaation, joka on Venäjän varusmiespalvelukseen yhdistetty hakkereiden ryhmä. Tuoreessa Microsoftin raportissa todettiin, että ryhmän strategiana on kohdentaa sähköpostiosoitteita erittäin kehittyneiden ohjelmistojen ja suorien brutaalien voimaiskujen kautta.


Lue lisää täältä:


63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page