top of page
Etsi
  • Nils M

Suomalaisten yrityksien IT-turvallisuus on vajaavaista

Päivitetty: 9. jouluk. 2022

Tietovuodot kasvavat räjähdysmäisesti suomalaisissa yrityksissä. Suomen yritystutkimuslaitos julkaisi viimeisimmässä tutkimuksessaan, että suomalaisilla yrityksillä on enemmän tietoturvaongelmia kuin missään muualla Euroopassa. Tässä asiassa jopa Tanska ja Ruotsi ovat ohittaneet Suomen.

Suurin ongelma on tietovuoto, josta on tulossa yhä yleisempää varsinkin, jos yrityksen tietoturva ei ole huippuluokkaa. Viime vuonna lähes kuudesosa suomalaisista suuryrityksistä kärsi jonkinlaisesta tietovuodosta, joka on kolme kertaa suurempi luku kuin Euroopan keskiarvo. Yksi kahdestakymmenestä keskisuuresta yrityksestä joutui tietoturvariskin uhriksi ja pienten yritysten kohdalla lukema oli yksi kolmestakymmenestä.


Kyberhyökkäysten määrä on nousussa ja useimmat yritykset ovat jollain tapaa kokeneet tämän tietoturvariskin vaikutuksen, ovatpa he siitä tietoisia tai eivät. Siksi on olennaista, että yrityksillä on viimeisin ja päivitetty tietoturva kaikilla yrityksen laitteilla.


Hakkerit eivät koskaan lepää, vaan he yrittävät aina löytää kaikki tietoturva-aukot väärennettyjen sähköpostien, haittaohjelmien tai joskus jopa hyvin suunniteltujen kyberhyökkäyksien kautta.


Vuoteen 2019 verrattuna ilmoitettujen huijausten määrä vuonna 2020 on kolminkertaistunut ja sen odotetaan kasvavan edelleen vuonna 2021.


Yksi Suomen kohtaamista ongelmista ovat kyberturvallisuuden asiantuntijat. Tutkimuksen mukaan lähes kahdella kolmasosalla tietoturvayrityksistä puuttuu asiantuntija, joka opastaisi yrityksiä tietoturvan ylläpitämisessä ja auttaisi niitä toteuttamaan toimenpiteitä yrityksen suojelemiseksi lisääntyneiltä kyberhyökkäyksiltä.


Toinen ongelma on, että 95 % suomalaisista yrityksistä katsotaan pieniksi yrityksiksi, joissa on alle 10 työntekijää. Koska suurin osa tilastoista ei kata pienyrityksiä, ongelma voi tosiasiassa olla suurempi. Lisäksi pienemmät yritykset voivat olla korkeammassa riskiryhmässä, jos ne eivät kiinnitä huomiota omaan tietoturvaansa.


Lue lisää täältä:

105 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page