top of page
Etsi
  • Nils M

Kyberrikollisuus ja -turvallisuus, vuoden 2021 ennuste

Päivitetty: 9. jouluk. 2022

Vuosi 2020 on tuskin päättynyt, mutta jälleen kerran meitä muistutetaan siitä, miten alttiita digitaaliset laitteemme ovat hakkereille ja muille kyberrikollisille. Huijarit etsivät jatkuvasti uusia tapoja päästä käsiksi elintärkeään tietoon, jota voidaan käyttää joko taloudelliseen rikollisuuteen tai vahingoittamaan yritystä tai jopa kokonaisia hallituksia. Tämän lisäksi uusia menetelmiä kehitetään jatkuvasti.

Olemme luetteloineet muutamia asioita, joita vuosi 2021 voi tuoda mukanaan kyberrikollisuuden ja -turvallisuuden osalta.


Digitaalisesta valuutasta tulee yleisempi

Hakkerit käyttävät yleensä Bitcoinia valuuttana kiristäessään lunnaita uhreiltaan. Kun rikolliset käyttävät digitaalista valuuttaa, maksujen seuraaminen hankaloituu entisestään, mikä tekee siitä suositun valuutan lunnaiden vastaanottamiseen. Bitcoin on myös edistynyt hurjasti ja on nyt useimpien ihmisten käytettävissä, jonka vuoksi sen käyttö on yleistynyt.


Uusi aikakausi

Pandemia on kestänyt jo yli vuoden, joka on jättänyt monet työttömäksi. Vasta kouluttautuneet IT-opiskelijat vastustavat kiusausta tulla hakkereiksi tai kyberrikollisiksi, koska verrattuna epävakaaseen työhön IT-sektorilla se voi olla helppoa rahaa ja vakaata tuloa. Tämä voi saada nuoret kehittämään haitallisempia ohjelmistoja.


Sivistyneemmät hyökkäykset

IT-alan yleinen kehitys on jatkuvassa nousussa ja uusia tekniikoita, ohjelmia ja muita ohjelmistoja luodaan nopeasti. Tämä on jatkuva taistelu hakkereiden ja kyberturvallisuuden välillä ja vuosi 2021 on toinen virtuaalinen ottelu rikollisten ja heidän pysäyttäjiensä välillä. Olemme jo nähneet useita uusia hyökkäyksiä vuonna 2020 ja jopa valtion virastot näkivät räjähdysmäisen virtuaalihyökkäysten kasvun, joista osa on onnistunut. Tämä jättää valtavan tehtävän niille, jotka yrittävät suojella elintärkeitä tietoja samalla, kun hakkerit ja heidän käyttämänsä työkalut kehittyvät.


Uusi normi

Covid-19-tilanteen vuoksi yhä useammat ihmiset työskentelevät kotona. Koska työntekijöiden Internet-yhteyksissä ei usein ole tarvittavaa suojausta tärkeiden tietojen, kuten henkilötietojen ja yritystietojen, suojaamiseksi, tämä aiheuttaa yritykselle suuren turvallisuusriskin. Tätä todennäköisesti hyväksikäytetään yhä enemmän vuonna 2021.


Kyberturvallisuus

Olemme nähneet, kuinka nopeasti asiat muuttuvat. Vuonna 2019 asennettu tietoturva saattaa olla vanhanaikainen vuonna 2021 ja vanhanaikainen tietoturva puolestaan luo riskin sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Siksi on tärkeää, että kuka tahansa tietokoneen tai mobiililaitteen omistava pitää tämän mielessä ja päivittää laitteensa tarvittaessa. On yksi sekamelska yrittää selvittää, mitä tarvitset tai mikä on paras ratkaisu yrityksellesi. Turvallisuuskumppani tai konsultointitoimisto voi auttaa sinua säästämään aikaa ja resursseja. Uusia säädöksiä ja sääntöjä julkaistiin vuonna 2020 ja tämä trendi jatkuu todennäköisesti vuonna 2021 hakkereiden kykyjen vähentämiseksi.

Teknologia voi olla hieno asia, mutta jos sitä käytetään satuttamaan muita, se voi olla myös kirous. Verkkorikolliset ovat tulleet jäädäkseen ja haittaohjelmien ja muiden vahingollisten ohjelmistojen levinneisyys jatkuu edelleen. Pysy aina ajan tasalla tietoturvasi kanssa, ja jos tarvitset apua, ota yhteyttä ammattitaitoiseen tietoturvayritykseen, joka auttaa sinua asiassa.


Turvallista vuotta 2021.

54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page